Υγεία

Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

"Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικής βοήθειας και επιστημονικής εκπαίδευσης σε άτομα και πληθυσμούς που το έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τρεις αποστολές στην Αιθιοπία, ενώ από το 2012 ξεκίνησε δράσεις και στην Ελλάδα. Τα δύο βασικά της προγράμματα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους» έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να ανακουφίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανασφάλιστους συμπολίτες μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία".

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Είναι ένα κοινωφελές, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Σωματείο, Ν.Π.Ι.Δ, ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί το βασικό φορέα του αντικαρκινικού αγώνα στη χώρα μας, και είναι μέλος της Ενώσεως κατά του Καρκίνου.H Eλληνική Aντικαρκινική Eταιρεία σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους.

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ιδιωτικού δικαίου μη επιχορηγούμενο από το κράτος και αριθμεί πάνω από 6.000 μέλη πανελλαδικά. Στοχεύει στην υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο και
τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι.

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Ορίζοντες

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς Ατόμων με Αναπηρία, επιστήμονες και ευαισθητοποιημένους πολίτες της περιοχής μας. Λειτουργεί ως Μονάδα εξυπηρέτησης αναγκών εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό.

Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1991 με την πρωτοβουλία μίας ομάδας φίλων, με κυρίαρχη φυσιογνωμία αυτή του Frank Olcvary, εμπνευστή και κινητήριο δύναμη του σωματείου αυτού.
Η ίδρυση του Κέντρου Ζωής έγινε σε μία περίοδο κατά την οποία παρά το γεγονός ότι η επιδημία του AIDS ήταν ήδη διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, η πλειονότητα των Ελλήνων ελάχιστα γνώριζε για αυτήν.

PRAKSIS

Η PRAKSIS υλοποίει προγράμματα ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης παρέχοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καλύπτοντας ανάγκες δίχως διακρίσεις. Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ευάλωτοι πληθυσμοί και οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση έχουν την δυνατότητα δωρεάν να επισκεφτούν ιατρούς, οδοντιάτρους, γυναικολόγους και παιδίατρο και να παραλάβουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται, στα Πολυιατρεία της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα Κέντρα Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) καθώς και στο ανοικτό κέντρο υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, κινητά ιατρεία παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο στα σύνορα όσο και στα νησιά του Αιγαίου ενώ κινητές ιατρικές μονάδες παρέχουν δωρεάν το γρήγορο τεστ με το σάλιο για την ανίχνευση του ιού του Hiv και της Ηπατίτιδας C. Αναλυτικά το καταστατικό, τα προγράμματα και πληροφορίες στο www.praksis.gr

Ποια στοιχεία μου έχει στην κατοχή του ο Κοινωνικός Φορέας που έχω επιλέξει να ενισχύσω;

Για την αποστολή της ευχαριστήριας επιστολής προς εσάς, κοινοποιούμε στον Κοινωνικό Φορέα μόνο το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση σας. 

Χάρτης Ιστοσελίδων | Όροι Χρήσης | Η πολιτική μας για τα Cookies | Δήλωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων